Стали відомі нові факти про опір жителів Донбасу бойовику Гіркіну
Категорія
Події
Дата публікації

Стали відомі нові факти про опір жителів Донбасу бойовику Гіркіну

Стали відомі нові факти про опір жителів Донбасу бойовику Гіркіну
Джерело:  online.ua

Боєць АТО і громадський активіст Віталій Овчаренко розповів, як жителі Донбасу під час окупації Слов'янська російським диверсантом Ігорем Стрєлковим-Гіркіним допомагали українській армії.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Який внесок Донбасу? Так він уже чималий. Дуже багато людей в добробатах і в армії - мої земляки. Інша справа, що вони про це воліють не поширюватися, у багатьох родичі на окупованих територіях, залишилося майно, будинки. Навіть на звільнених територіях Донбасу у родичів бійця ЗСУ можуть бути проблеми - з сусідами", - зазначив Овчаренко.
Він розповів, як його друзі під час окупації Слов'янська Гіркіним їздили туди на розвідку.
"А прикладів їхнього героїзму безліч. Мої знайомі, коли Слов'янськ був під Гіркіним (в 2014 році, - ONLINE.UA), їздили туди добувати розвідувальну інформацію. Були жінки, які вночі прали форму українських солдатів. Чому вночі? Так щоб сусіди не побачили", - сказав боєць АТО.


Він порівняв ситуацію на Донбасі з подіями в Західній Україні в 20-40-х роках минулого століття.
"Я порівнюю ситуацію на Донбасі з тим, що відбувалося на Західній Україні в 20-40-х роках минулого століття у взаєминах з Польщею. Ось такі події зараз переживає і Донбас: є і зрада, і героїзм. Хтось проявив самопожертву, а є зрадники - громадські працівники, які на Євромайдані стрибали з синьо-жовтими прапорами, зараз працюють в структурах ДНР", - сказав активіст.
Більше читайте в інтерв'ю Віталія Овчаренка ONLINE.UA: Украинцы ведут первую в истории войну за европейские ценности - боец АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?