Спасибі російській агресії, вона допомогла нам - боєць АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Спасибі російській агресії, вона допомогла нам - боєць АТО

Спасибі російській агресії, вона допомогла нам - боєць АТО
Джерело:  online.ua

Боєць АТО і громадський активіст Віталій Овчаренко вважає, що агресія Росії в Україні допомогла українцям повернутися до історичної пам'яті і перестати вірити російській пропаганді.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Відбуваються зміни в головах людей. І в Східній Україні вони відбуваються. Просто раніше не стояло гостро питання самоідентифікації, з початком війни все змінилося. Знаю таких росіян, російськомовних людей, які кричали про велич російської культури, а зараз вони і воюють, і допомагають, волонтери", - розповів активіст.
За його словами, українці відійшли від шаблонів, які нав'язує багато років Росія.
"Так що спасибі російській агресії, що вона дала нам повернутися до історичної пам'яті. Люди заповнюють історичні прогалини, вони відійшли від російських шаблонів: щодо грузинської, чеченської воєн, щодо українського визвольного руху 1917-21 років. Люди читають і зіставляють факти. І це добре: вже менше повторюють байки про "бандерівців", які "дідам стріляли в спини", а намагаються розібратися в цих історіях", - сказав Овчаренко.


Більше читайте в інтерв'ю Віталія Овчаренка ONLINE.UA: Українці ведуть першу в історії війну за європейські цінності - боєць АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?