Українці на фронті забирали свої прапори, щоб росіяни не познущалися - розповідь бійця АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Українці на фронті забирали свої прапори, щоб росіяни не познущалися - розповідь бійця АТО

Українці на фронті забирали свої прапори, щоб росіяни не познущалися - розповідь бійця АТО
Джерело:  online.ua

Учасник АТО і громадський активіст Віталій Овчаренко зазначив, що під час війни на Донбасі українці навчилися по-справжньому цінувати національний прапор країни і європейські цінності.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Коли ми відступали з Дебальцевого, то перше, що робили хлопці - знімали українські прапори, щоб не дісталося ворогові, щоб росіяни не стали з них знущатися», - заявив він.
Також Овчаренко зізнався, що раніше День Незалежності був просто вихідним, але тепер ситуація змінилася.
«Для нас День Незалежності України - це не просто вихідний день в календарі. Це свято зі сльозами на очах - в буквальному сенсі. Те ж стосується прапора: раніше це просто був прапор держави, а зараз це більше, ніж прапор!» - підкреслив активіст.
У той же час він розповів, що багато українських воїнів на Донбасі зізнаються, що воюють за європейські цінності для своєї країни.
«Ця війна - перший приклад, коли народ, люди з автоматами в руках воюють за європейські цінності. В Європі ніхто ще не воював за європейські цінності, українці - перший народ, який воює», - додав Овчаренко.
За його словами, в українському суспільстві зараз «зароджується політична українська нація».
«Коли я воював (Віталій Овчаренко був бійцем батальйону "Дніпро-1", брав участь у виході з оточення в Дебальцевому в 2015 році, - ONLINE.UA), у мене в батальйоні були різні люди - різний рівень освіти, спілкування, соціальних зв'язків. Але коли я питав: "Хлопці, а за що ви воюєте?", я отримував такі грандіозні відповіді! Це мене позитивно шокувало, відповідали: "Я воюю за європейські цінності!" Я кажу: "Юра! Назви європейські цінності!" І він починає перераховувати їх. І ось я до сих пір підтримую зв'язок з цими людьми, допомагаю їм. Я знаю, що вони бачать свої цілі: від захисту незалежності України до інтеграції України в Європу», - розповів ветеран АТО.


Овчаренко додав, що люди, «які вважають себе українською політичною нацією, не надають великого значення економічним труднощам: "Долар підскочив? Ну і чорт з цим доларом - переживемо!".
Більше читайте в інтерв'ю Віталія Овчаренка ONLINE.UA: Українці ведуть першу в історії війну за європейські цінності - боєць АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?