Путіна хитнуло в інший бік: зроблено нову заяву про зустріч з Порошенком
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіна хитнуло в інший бік: зроблено нову заяву про зустріч з Порошенком

Путіна хитнуло в інший бік: зроблено нову заяву про зустріч з Порошенком

Президент РФ Володимир Путін, який раніше зізнавався, що йому "доведеться спілкуватися" з президентом України Петром Порошенком, поки не збирається зустрічатися з українським лідером.
Про це заявив прес-секретар кремлівського лідера Дмитро Пєсков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
"Президент вже говорив, що в інтересах забезпечення реалізації Мінських угод, якщо це буде необхідно для реалізації, він буде готовий і на такий контакт. Але знову ж таки, для цього повинні дозріти необхідні умови і необхідно для цього зробити домашню роботу", - розповів Пєсков.
Також він нагадав слова Путіна про те, що така зустріч "має сенс після того, як така робота пророблена, і після того, як зрозуміло, на який результат допоможе вийти подібна зустріч".
"Мені невідомо, щоб такі контакти (президентів - Ред.) планувалися", - сказав він.
При цьому Пєсков додав, що в останній раз Путін спілкувався з Порошенком ще до "диверсії в Криму" (вигаданого Росією на початку серпня скандалу з групою українських диверсантів, які нібито планували теракти на окупованому півострові).
"Після диверсії в Криму ніякого спілкування не було", - заявив він.
Також прес-секретар Путіна заявив, що спілкування між Росією і Україною на мінімальному рівні.
"У нас функціонує посольство на рівні тимчасових повірених", - сказав він.
У той же час Пєсков не зміг сказати, чи ведеться діалог на рівні міністерств закордонних справ.
На питання, чи можна сказати, що спілкування практично згорнуто, він відповів: "Воно мінімальне".
Також залишається незмінною ситуація з призначенням російського посла в Україні: "Мені невідомо про будь-які зрушення в той чи інший бік у цьому питанні".
Як повідомляв ONLINE.UA, після саміту G20 в Китаї президент РФ Володимир Путін зізнався, що хотів обговорювати проблеми України з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, але без участі українського президента Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?