Рада поліпшила життя українським зекам: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада поліпшила життя українським зекам: з'явилися подробиці

Верховна Рада України
Рада поліпшила життя українським зекам: з'явилися подробиці

Депутати Верховної Ради затвердили закон, який дозволяє засудженим користуватися інтернетом і отримувати пенсії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на документ, опублікований на сайті парламенту.
Повідомляється, що Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №2490а, який вносить зміни в законодавство про забезпечення виконання кримінальних покарань. "За" проголосували 238 народних депутатів з 226 мінімально необхідних.
Закон, зокрема, дозволяє засудженим користуватися інтернетом і отримувати пенсії. Крім того, ув'язнені зможуть витрачати гроші на продукти, одяг і взуття, а також предмети першої необхідності. Також документ регулює питання переведення ув'язнених з одного місця відбування покарання в інше, а також питання умовно-дострокового звільнення.
Як наголошується в пояснювальній записці до документа, таким чином Україна гуманізує систему відбування покарань, наближаючи її до європейських стандартів.
Закон набуде чинності після підписання головою парламенту і президентом України.
Нагадаємо, 6 вересня депутати Верховної Ради VIII скликання після літніх канікул провели перше засідання нової, 5-ї сесії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?