Картина українського режисера дебютує на фестивалі у Венеції
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Картина українського режисера дебютує на фестивалі у Венеції

Картина українського режисера дебютує на фестивалі у Венеції
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 7 вересня, на Венеціанському 73-му міжнародному кінофестивалі відбудеться прем'єра документального фільму "Аустерліц" відомого українського режисера Сергія Лозниці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hromadske.
Картина відкриє позаконкурсну програму кінофестивалю.
Кінострічка розповідає про історію сприйняття концтаборів. Фільм знімався в Німеччині на території одного з перших нацистських концтаборів в Дахау, а також в Берген-Бельзені, Равенсбрюку, Заксенхаузені і Дора-Міттельбау.
"Головною ідеєю режисера було показати поступову зміну ставлення до страшної історії таборів смерті, які зараз сприймаються скоріше як атракціон", - повідомляє джерело.
За допомогою фіксованої камери Лозниця спостерігає за туристами в Освенцімі. Люди входять і виходять, просуваються вперед, їдять гамбургери, відганяють мух, фотографуються на тлі печей, в яких спалювали людей, - загалом, оглядають пам'ятки. Як в будь-якому іншому музеї.


Кадр з документального фільму Сергія Лозниці "Аустерліц"
Відзначається, що після Венеціанського кінофестивалю документальний фільм "Аустерліц" покажуть на фестивалі в Торонто.
До слова, Сергій Лозниця - український режисер документального та ігрового кіно. Він став першим вітчизняним номінантом на Золоту пальмову гілку Канн (фільм «Щастя моє»). Стрічка «В тумані» принесла режисерові нагороду FIPRESCI Каннського кінофестивалю.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський актор, кінорежисер, сценарист і продюсер Мел Гібсон вразив публіку Венеціанського кінофестивалю змінами в зовнішності, зокрема густою бородою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?