Україна погрожує завдати потужного удару російській авіації: з'явилися подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна погрожує завдати потужного удару російській авіації: з'явилися подробиці

Україна погрожує завдати потужного удару російській авіації: з'явилися подробиці

Українське державне підприємство "Антонов" готове заборонити авіакомпаніям РФ експлуатувати літаки сімейства «Ан» за межами Росії в разі відмови РФ від технічного супроводу або порушення авторських прав.
Про це в ході прес-конференції заявив президент «Антонова» Олександр Коцюба, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Коцюба пояснив, що російські компанії, які експлуатують літаки «Ан» на території РФ, роблять активні спроби піти від "Антонова" як від розробника і перевести цю функцію на свої підприємства, зокрема, компанію «Ілюшин».
"Ми вже заявили про те, що ми категорично проти того, щоб функції розробників були передані кому-небудь. Ми робимо це, в першу чергу, з міркувань безпеки, тому що польоти - це безпека. І «Антонов», як розробник, згідно всім міжнародним авіаційним правилам, виконує свої функції", - сказав президент «Антонова».
"Росіяни у себе в країні можуть зробити все, що захочуть, і коригувати закони як завгодно, але питання в тому, що ми, як розробник, можемо поставити заборону на польоти їх літаків поза Російською федерацією. І ми поставимо таку заборону, якщо ситуація вимагатиме. Тому що це наші літаки. І якщо хтось ще буде управляти технічною складовою, крім «Антонова», ми просто не зможемо гарантувати безпеку польоту", - додав Коцюба.
Відзначимо, підприємство "Антонов" є єдиним в Україні виробником транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. У числі найбільш відомих розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше держпідприємство "Антонов" підписало з китайською компанією Aerospace Industry Corporation of China договір про співпрацю у створенні літаків Ан-225.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?