Як нагодувати військових: у Порошенка яскраво описали проблему з сухпайками
Категорія
Україна
Дата публікації

Як нагодувати військових: у Порошенка яскраво описали проблему з сухпайками

Як нагодувати військових: у Порошенка яскраво описали проблему з сухпайками
Джерело:  online.ua

Позаштатний радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков пояснив, чому поки не вдалося підвищити якість сухих пайків для військовослужбовців Збройних сил України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Бірюкова.
Радник глави держави повідомив, що є сухі пайки за старим зразком, вартість яких в бюджеті на 2016 рік була закладена в розмірі 96 грн, і є пайки нового зразка.
"Нескінченна історія про спробу нагодувати бійців нормально. І про злість від безсилля.
Є старий сухпай ЗСУ. 4 непоказні і неїстівні консерви, півмішка цукру. У бюджеті 2016 року ціна на цю капость була закладена в розмірі 96 гривень. Є новий сухпай ЗСУ. Там в реторт-упаковці смачне, плюс на обід - борщ, плюс, плюс, плюс. Ціна на такий сухпай (орієнтовна) 110 гривень (якщо з розігрівашкою і додатковими смаколиками - 150)", - написав він.
Також Бірюков додав, що українська армія минулого тижня оголосила закупівлю 200 тис сухпайків старого зразка, оскільки може купувати що-небудь тільки відповідно до постанови Кабміну.
"Для закупівлі нових сухпайків потрібно внести зміни до постанови Кабміну, прописавши тип подібного пайка. Для того, щоб винести таке питання на розгляд Кабміну - потрібно узгодження. І Степан Полторак (глава Міноборони, - ред.) раз по раз підписує листи, з проханням узгодити подібне рішення. Він за новий сухпай. МВС кажуть - ок! СБУ кажуть - ок! МЕРТ каже - ок! Мінінфраструктури каже - ок! МОЗ каже - ок! ДСЗІ каже - ок!", - зазначив радник Порошенка.
"Мінфін говорить: е, куди, стояти! Мінфін говорить: ось у вас в бюджеті закладено 96 гривень, ось і купуйте за 96 гривень. А на більше - ми вам не узгодимо, нічого бійців балувати! І ні, Мінфіни не вороги і не сволота, ось так у них прописана робота - не допускати збільшення видаткових статей в рамках поточного бюджетного року. Їх можна зрозуміти", - продовжив він.
"200 тис сухпайків. Ціна питання - 200 т * (110-96) = 2,8 млн грн. Мінфін погодиться з новим сухпайком, якщо ми знайдемо самі ці 2,8 млн грн гривень. Не перекриємо поточний бюджет (там всі статті і так недофінансовані, нема на чому економити), а саме знайдемо. Де б позичити $100 тис доларів?", - резюмував Бірюков.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Юрій Бірюков розповів про секрети забезпечення Збройних сил України в ситуаціях, коли відповідне оснащення не передбачено за штатним розкладом, але необхідно в бойових умовах.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?