Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми озвучили результати
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми озвучили результати

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми озвучили результати
Джерело:  online.ua

У ході засідання 7 вересня в Мінську Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі обговорили, що режим припинення вогню, який запровадили з 1 вересня 2016 року, загалом дотримується.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер.
Учасники переговорів зійшлися на думці про те, що режим припинення вогню повинен мати безстроковий характер. Також вони запланували позачергову відеоконференцію на 13 вересня, де одним з головних питань будуть доповіді представників СММ ОБСЄ і офіцерів СЦКК про дотримання режиму тиші на постійній основі.
Оскільки в питанні звільнення заручників поки немає прогресу, українська сторона запропонувала поставити це питання як ключове на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську, яке заплановане на 21 вересня.
В рамках роботи гуманітарної підгрупи Україна закликала всі сторони дотримуватися протоколу до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах. Цей документ забороняє залучення неповнолітніх в військові дії. Україна вітає всі ініціативи Міжнародного Комітету Червоного Хреста, спрямовані на допомогу всім дітям Донбасу, зокрема, тим, хто живе в «сірій» зоні.
Крім іншого, представники України висловили стурбованість так званими "праймеріз", до проведення яких готуються бойовики так званої ДНР, оскільки подібні заходи не відповідають Мінським домовленостям.
В рамках роботи економічної підгрупи досягнута домовленість про запуск залізничних перевезень на гілці Попасна - Стаханов, а також остаточного відновлення і запуску перегону Микитівка - Майорськ. Робота цих двох напрямків необхідна для поставок вугілля на українські ТЕЦ.
Тристороння контактна група ще раз зробила акцент на необхідності відкриття КПВВ в Золотому з боку окупованих районів Луганської області.
Як повідомляв ONLINE.UA, на відеоконференції 1 вересня учасники Тристоронньої контактної групи також відзначали практично повне виконання рішення про припинення вогню на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?