Путінський чиновник вкрав текст журналістки і вставив в свою книгу
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінський чиновник вкрав текст журналістки і вставив в свою книгу

Путінський чиновник вкрав текст журналістки і вставив в свою книгу
Джерело:  online.ua

Офіційний представник Слідчого комітету (федерального держоргану Росії, що підкоряється президенту  Володимиру Путіну) Володимир Маркін для своєї книги взяв текст російської журналістки Надії Прусенкової, яка писала його для видання "Нова газета".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Прусенкової.


Для доказу своєї правоти, журналістка навела вихідний текст за березень 2014 року, опублікований в "Новій газеті", а також фотографії деяких сторінок з книги Маркіна.


"Відразу скажу, що ніякого дозволу редакція на використання не давала, договорів не укладала (ніхто, втім, дозволу і не питав), ніяких посилань на відкриті джерела в книзі немає. На жаль експертів, що вже висловилися, матеріал цей був написаний не на замовлення Слідчого комітету і не для нього. І ні, я не літературний негр Маркіна", - написала вона.


Також Прусенкова описала кілька з випадків відвертої брехні в тексті книги представника СК РФ.


"Книга, звичайно, жахлива. Скажена суміш журналу «Караван історій» (прошу вибачення у колег, я тут про вольності жанру) і панегіриків слідчому Гарібяну. Крім дурних помилок («батько Анни Степанівни... Сергій Федорович» стор. 100) і плутанини в фактах, є зовсім позамежні речі, на кшталт: «о 16.08 з телефону кілера пролунав дзвінок: Я все зробив, брат, можна йти». у жодному суді, ні в матеріалах справи, ніде - крім фантазії автора - немає підтвердження того, що така фраза могла бути виголошена. Письменник!", - написала журналістка.


"Далі в тексті роздуми Маркіна про слідчого Гарібяна в дусі «Петрос знав, що йому належить розкрити найгучнішу і складну справу» і «Петросу Гарібяну вдалося розкрити цю справу - вбивці покарані». Весь час в позитивному тоні говорить він про те, що справа про вбивство Політковської розкрита. І «вони з Петросом» готували повідомлення для ЗМІ, але тут Березовський раптово помер. і три крапки на абзац. Ось тут - найбільша брехня і найбільший цинізм генерала Маркіна. А зовсім не в тому, що він п***ить чужі тексти. Рівно через місяць - десять років з дня вбивства Анни Політковської. Замовник не знайдений. Злочин не розкрито", - додала Прусенкова.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Володимир Маркін загадковим чином пов'язав збройний конфлікт на Донбасі і Фестиваль Рівності сексуальних меншин в Києві.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?