У "Антонова" спростували гучну заяву щодо заборони для Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

У "Антонова" спростували гучну заяву щодо заборони для Росії

У "Антонова" спростували гучну заяву щодо заборони для Росії
Джерело:  online.ua

З'явилося спростування інформації, що  держпідприємство "Антонов" має намір заборонити російським авіакомпаніям експлуатувати літаки сімейства "Ан" за межами Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на співтовариство Facebook "Антонов".


"Деякі ЗМІ поширюють інформацію про те, що ДП "Антонов" буде домагатися заборони на міжнародні польоти літаків «АН», які експлуатуються в Росії, - говориться в повідомленні. - Насправді йшлося про літаки Ан-124-100 "Руслан" в зв'язку з тим, що деякий час тому в російських ЗМІ з'явилася інформація про намір Авіаційних властей РФ відмовитися від послуг ДП «АНТОНОВ» за підтримання льотної придатності літаків Ан-124-100 «Руслан» і передати функції Розробника одному з російських підприємств".


"Офіційна заява з цього приводу була розміщена на сайті підприємства. Коцюба, зокрема, зазначив, що в разі, якщо підтримку льотної придатності "Русланів" буде здійснюватися без участі ДП "АНТОНОВ", ми не зможемо гарантувати безпеку цих повітряних суден, і підприємство буде змушене звернутися в міжнародні авіаційні організації з заявою про зняття з себе відповідальності за забезпечення безпечної експлуатації цих повітряних суден на міжнародних авіалініях", - також повідомили в компанії.


Нагадаємо, раніше в мережі з'явилася інформація про те, що авіакомпаніям РФ може бути заборонено експлуатувати літаки сімейства "Ан" за межами Росії в разі відмови РФ від технічного супроводу або порушення авторських прав.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  держпідприємство "Антонов" підписало з китайською компанією Aerospace Industry Corporation of China договір про співпрацю у створенні літаків Ан-225.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?