Знову затриманий за кордоном: Луценко зробив заяву про чиновника Януковича
Категорія
Події
Дата публікації

Знову затриманий за кордоном: Луценко зробив заяву про чиновника Януковича

Знову затриманий за кордоном: Луценко зробив заяву про чиновника Януковича
Джерело:  rbc.ua

Колишній глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів  затриманий в Панамі, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « РБК-Україна ».


Раніше, 18 серпня, Луценко вже повідомляв про затримання Каськіва в Панамі. Однак без переданого дипломатичним шляхом подання з української сторони не було підстав для повноцінного затримання. В даний час, за словами Луценка, оригінал подання переданий панамської стороні. Луценко також повідомив агентству, що протягом

48 годині має відбутися слухання у справі Каськіва.


"У випадку його згоди на добровільну видачу, екстрадиція буде відбуватися за спрощеною процедурою і триватиме до 30 днів, при узгодженні всіх процедурних питань з українською стороною, надання даних представників України, які прибудуть в аеропорт Токумен (Панама - Ред.) для здійснення передачі та узгодження всіх логістичних питань)", - заявив Луценко.


"У разі відмови Каськіва від добровільної видачі, за законодавством Панами стороні надається 60 днів для захисту своїх інтересів і подачі контраргументів на матеріали компетентних органів України. Однак панамська сторона запевняє, що поки не бачить підстав для відмови у видачі Каськіва", - зазначив Луценко.


Він також підкреслив, що в даний час в діях Каськіва на території Панами не виявлено порушень кримінального законодавства країни. "У разі вчинення Каськівим кримінального злочину це не стане перешкодою до його видачі, оскільки Україна і Панама зможуть домовитися про подальше повернення громадянина України в Панаму для проведення суду і відбування покарання (така практика використовується при видачі громадян США)", - додав Луценко.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше генпрокурор Юрій Луценко вже заявляв про затримання в Панамі Владислава Каськіва. Однак колишній чиновник це спростував, заявивши, що його ніколи не заарештовували ні в Панамі, ні де-небудь ще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?