Порошенко зробив важливу заяву про кредит МВФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив важливу заяву про кредит МВФ

Порошенко зробив важливу заяву про кредит МВФ

Рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне питання надання чергового траншу для України на своєму засіданні 14 вересня після особистих переговорів президента України Петра Порошенка і директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард.
Про це йдеться в заяві глави держави, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"За підсумками моєї розмови з Крістін Лагард Міжнародний валютний фонд офіційно включив розгляд питання про надання чергового траншу Україні до порядку денного Комітету на 14 вересня", - зазначив Порошенко.
Також він додав, що розраховує на позитивне для України рішення.
Як повідомляв ONLINE.UA, за інформацією на офіційному сайті МВФ, питання України внесене другим до порядку денного ради директорів 14 вересня після питання щорічних консультацій з владою Філіппін.
У публікації Фонду зазначено, що, крім другого перегляду програми розширеного фінансування EFF, рада директорів розгляне запити України про недотримання критеріїв ефективності і перегляд графіка виділення коштів, а також додатково оцінить ефективність програми stand by, відкритої для України в 2014 році.
Також нагадаємо, що програма співпраці МВФ з Україною, розрахована на чотири роки, була відкрита в березні 2015 року.
Загальна сума програми за поточним курсом долара становить 17,25 млрд, а перший транш склав 5 млрд. Також передбачався щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншей по 1,65 млрд дол. і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до 0,61 млрд дол.
У той же час Україна, як і в двох попередніх програмах з МВФ, змогла отримати лише перші два транші, після чого виникла пауза в зв'язку з політичною кризою і зміною уряду. Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом в квітні переговори про відновлення фінансування були відновлені.
Спочатку передбачалося, що третій транш складе близько $1,7 млрд, і рішення про нього рада директорів МВФ зможе прийняти в червні, однак через невиконання Україною ряду умов терміни постійно відкладалися, а розмір траншу, як очікується, буде знижений до $1 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?