У нових санкціях США проти Росії є сюрпризи: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У нових санкціях США проти Росії є сюрпризи: з'явилися подробиці

У нових санкціях США проти Росії є сюрпризи: з'явилися подробиці
Джерело:  Голос Америки

У переліку підприємств і організацій, які включені в новий пакет санкцій США, є і "Комітет порятунку України", заснований екс-прем'єром України Миколою Азаровим після втечі з України.
Про це повідомляє "Голос Америки".
Видання нагадало, що загалом у перелік за порушення міжнародного права і розпалювання конфлікту на сході України потрапили понад вісім десятків компаній, які діють у Росії, Індії, Гонконгу і Криму.
Санкціями обмежуються поставки цим організаціям товарів або технологій, вироблених в США або за участю американських компаній або осіб. Серед них - 11 компаній російського оборонпрому, 51 підконтрольна "Газпрому" компанія і 7 підприємств у тимчасово окупованому українському Криму, які також пов'язані з російським оборонним сектором.
Вісімнадцять з наведених вище компаній, в тому числі підрядники на будівництво Керченського моста, виявилися фігурантами цього списку через роботу в Криму.
На думку американського уряду, дії цих організацій, а саме захоплення влади в Криму, підірвали демократичний процес в Україні, несуть загрозу миру і стабільності, а також загрозу безпеці США.
Як пояснив американський юрист Джин Берд, комітет Азарова і він особисто тепер не можуть мати будь-яких комерційних зв'язків з громадянами або резидентами США, а їх майно, яке є під контролем американців, тепер заморожено.
"Це включає також заощадження в американських доларах, які у них можуть бути в іноземних банках, оскільки фонди, деноміновані в американських доларах, що зберігаються на кореспондентських рахунках в американських банках", - сказав юрист.
Раніше стало відомо, що Подільський районний суд Києва зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування пенсії колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову, який після Майдану втік до Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?