Рада звернулася до світу з гучною заявою щодо Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада звернулася до світу з гучною заявою щодо Росії

Рада звернулася до світу з гучною заявою щодо Росії

Верховна Рада звертається до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій з проханням заявити про нелегітимність виборів в Державну думу Росії в окупованому Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».
За відповідний проект постанови №5075 за основу і в цілому проголосували 269 народних депутатів.
Згідно з додатком до постанови, український парламент "звертається до парламентів іноземних держав, парламентських Асамблей і міжнародних організацій з проханням оприлюднити офіційні заяви про нелегітимність визнання результатів виборів до Державної Думи Російської Федерації за їх проведення на території окупованої Автономної Республіки Крим».
«Такі заяви делегітимізують в очах міжнародної спільноти представників російського парламенту, які будуть обрані в результаті виборів на території Криму", - сказано в тексті документа.
Також Верховна Рада закликає авторитетні міжнародні організації докласти зусиль "для запобігання включенню до складу російських парламентських делегацій у Парламентській асамблеї Ради Європи, ОБСЄ, ОЧЕС тих депутатів, які будуть обрані в результаті проведення виборів на території окупованого Криму, оскільки подібні дії можуть побічно свідчити про легітимізацію окупації і анексії українського півострова".
Український парламент також вважає, що "лише продовження дотримання державами і міжнародними організаціями послідовної позиції щодо засудження агресії Росії проти України, осуду окупації і невизнання анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь дозволить відновити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави в міжнародно визнаних кордонах".
Відзначимо, парламентські вибори в Росії мають відбутися 18 вересня.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко уїдливо відповів на заяву президента РФ Володимира Путіна про те, нібито "питання Криму історично закрите". "Заява Путіна, нібито питання Криму закрите - це тільки його ілюзії. Хоча воно справді закрите в 1954 і 1991 роках: Крим був, є і буде українським", - заявив Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?