Названо ім'я того, з ким Путін веде боротьбу за владу
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо ім'я того, з ким Путін веде боротьбу за владу

Названо ім'я того, з ким Путін веде боротьбу за владу
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін

веде серйозну боротьбу за владу з елітами Федеральної служби безпеки, пов'язаними з екс-главою Адміністрації президента РФ Сергієм Івановим і главою «Роснефти» Ігорем Сечіним.


Про це йдеться в звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який має в розпорядженні ONLINE.UA.


«Всередині Кремля триває небезпечне посилення боротьби. В останні місяці президент Росії відсторонив одного з найвпливовіших людей в країні - Сергія Іванова (екс-главу адміністрації Путіна), одночасно ведучи боротьбу з іншою впливовою людиною - Ігорем Сечіним (главою "Роснефти")», - йдеться в документі.


При цьому американські розвідники підкреслили, що «еліти в ФСБ, які пов'язані з Івановим і Сечіним, хочуть більше влади, а побоювання щодо бунту всередині кремлівської еліти спонукали Путіна створити свою особисту військову силу, підзвітну тільки йому (Національну гвардію, - ред.)».


«Хоча пропозиція Путіна щодо "законів Ярової" (пакет жорстких антитерористичних законів, недавно ухвалених в Росії - Ред.) може бути незначною спробою запобігти більшому опору, вона є ще одним симптомом набагато більш серйозної проблеми для російського лідера», - відзначили аналітики.


Водночас зараз Путін перебуває в невизначеному становищі.


«Протягом багатьох років у Путіна була повна підтримка серед його людей, влади і найближчого оточення. З цією підтримкою він був в змозі управляти Росією, не враховуючи популярності своєї політики. Тепер же президент РФ перебуває в більш невизначеному становищі», - резюмували в Stratfor.


Більше

читайте в статтті на ONLINE.UA: Путин боится бунта в Кремле и начал отступление - частная разведка США

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?