Китай у всьому переграє Росію: названі дві причини
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай у всьому переграє Росію: названі дві причини

Китай у всьому переграє Росію: названі дві причини
Джерело:  online.ua

Російський політолог Дмитро Орєшкін

відзначив, що Китай постійно посилює свою економіку і стає все більш сильним гравцем в сучасному світі; в свою чергу у Росії є серйозні проблеми і з економікою, і з людським потенціалом, а тому Москва втрачає свою перевагу.


Таку думку він висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Перше: у РФ після Сталіна немає людей. Сталін зламав демографічний хребет російського народу. Друге: у Росії проблеми з грошима. Єдине, що є - армія і зброя. Але сучасна армія стає все більш дорогим задоволенням», - підкреслив він.


Тим часом, за словами експерта, «російські пропагандисти намагаються втюхати росіянам стару геополітику, бо в новій геополітиці потоків у РФ переваг дуже мало».


У свою чергу, Китай продовжує посилювати свої позиції на міжнародній арені.


«Китай сильний не контролем над територіями, а тим, що останні двадцять років там стрімко зростає економіка. Авторитарна держава проводить ліберальну економічну політику», - нагадав він.


За словами Орєшкіна, «зараз зростання економіки призвело до того, що підвищується рівень добробуту китайців, це веде до подорожчання робочої сили».


«Головний козир, дешева робоча сила, зникає. Але, набравши інерцію економічного зростання, Китай стає сильним геополітичним гравцем. Китайський капітал дедалі активніше проникає в Африку й Азію. Росія не може з цим конкурувати», - резюмував він.


Повний текст інтерв'ю

читайте на ONLINE.UA: Путін живе казками, а з Кримом росіяни "запізнилися" на сто років - політолог Орєшкін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?