Названо ім'я нового тимчасового глави Узбекистану
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо ім'я нового тимчасового глави Узбекистану

Названо ім'я нового тимчасового глави Узбекистану
Джерело:  online.ua

Тимчасово виконуючим обов'язки президента Узбекистану після смерті Іслама Карімова призначений прем'єр-міністр країни Шавкат Мірзіяєв.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс».
Призначення відбулося 8 вересня на спільному засіданні Законодавчої палати і Сенату Олій Мажліса (верхня і нижня палати парламенту Узбекистану).
Як повідомляв ONLINE.UA, 2 вересня в Узбекистані було оголошено про смерть президента Іслама Карімова на 79-му році життя після перенесеного інсульту. Перший президент Узбекистану, який очолював країну понад 26 років, був похований у себе на батьківщині в Самарканді 3 вересня.
Прем'єр-міністр Узбекистану Мірзіяєв народився в 1957 році, випускник Ташкентського інституту іригації і механізації сільського господарства. Був хокімом (головою адміністрації) Мірзо-Улугбекського району Ташкента, очолював адміністрації Джизакської і Самаркандської областей. З 2003 року працював на посаді прем'єр-міністра країни.
Нагадаємо, директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що президенту Росії Володимиру Путіну не світить посилення впливу в Узбекистані після смерті президента країни Іслама Карімова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?