У Гройсмана пояснили, де Азаров може отримати пенсію
Категорія
Україна
Дата публікації

У Гройсмана пояснили, де Азаров може отримати пенсію

У Гройсмана пояснили, де Азаров може отримати пенсію

Міністр соціальної політики України Андрій Рева в уряді Володимира Гройсмана заявив, що якщо колишній прем'єр-міністр Микола Азаров постійно проживає в Росії, то, згідно з міжнародною угодою, може претендувати на отримання пенсії в РФ, а не в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Якщо застосовувати норми законодавства, враховуючи, що Микола Янович офіційно перебуває не на території України, то далі порядок виплати йому пенсій регулюється угодою між країнами СНД 1992 року. Там передбачено, що, якщо людина, громадянин України, умовно переїхав в РФ, то пенсія виплачується Російською Федерацією", - сказав міністр після засідання уряду 8 вересня.
Рева також повідомив, що законодавством України передбачено отримання пенсії за шість місяців вперед, якщо громадянин, якому призначено пенсію в Україні, виїхав на проживання за кордон.
Як повідомляв ONLINE.UA, Подільський районний суд Києва зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування пенсії колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову, який після Майдану втік до Росії.
Нагадаємо, 4 серпня Генеральна прокуратура викликала Азарова на допит у справі про незаконне заволодіння майном "Укрнафти" і "Укргазвидобування".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?