Мін'юст виступив із пропозиціями щодо боротьби з рейдерством: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Мін'юст виступив із пропозиціями щодо боротьби з рейдерством: опубліковано відео

Мін'юст виступив із пропозиціями щодо боротьби з рейдерством: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Сьогодні Міністерство юстиції передало Національному антикорупційному бюро матеріали щодо зафіксованих Мін'юстом спроб рейдерських захоплень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення глави відомства Павла Петренка в Facebook.
"Нам дуже важливо, щоб ті особи, які були причетні до рейдерства, понесли відповідальність", - написав він.
"Ми закликаємо НАБУ приєднатися до підписання меморандуму Мін'юсту з Національною поліцією про автоматизований обмін інформацією, щоб мати можливість по гарячих слідах затримувати "ділків", які причетні до рейдерства", - повідомив міністр.
"Водночас звертаюся до парламенту - ухвалити проект закону №5067, який запровадить кримінальну відповідальність за рейдерство. Я переконаний, міра покарання до 8 років зі спецконфіскацією для всіх осіб, причетних до рейдерських схем - реєстраторів, заявників і вигодонабувачів - повністю відіб'є у них бажання захоплювати чуже майно", - додав Петренко.


За його словами, крім того, сьогодні уряд ухвалив постанову, яка є ще одним дієвим кроком в боротьбі з рейдерством: "Ми зобов'язали всіх державних реєстраторів перевіряти рішення судів, які подаються заявниками. Адже багато захоплень робиться саме завдяки підробленим документам".
"Якщо реєстратор відповідне рішення знайде в реєстрі судових рішень, то він здійснюватиме реєстраційну дію. Якщо такого рішення не буде - реєстраційна дія не здійснюватиметься", - додав міністр.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?