Україна виявилася ще на крок ближче до безвізу з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна виявилася ще на крок ближче до безвізу з ЄС

Україна виявилася ще на крок ближче до безвізу з ЄС
Джерело:  Укрінформ

Проект рішення про скасування візових вимог для України підтримав комітет Європарламенту з правових питань.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
Відповідне рішення міститься в позиції комітету щодо проекту законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.
«Комітет з правових питань закликає комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, який відповідальний за це питання (внесення прохання про скасування візового режиму для України - Ред.), запропонувати Європарламенту прийняти свою позицію в першому читанні, грунтуючись на пропозиціях Єврокомісії», - йдеться в рішенні.
Автором документа стала депутат Європарламенту від Фінляндії Хейді Хаутала.
Додамо, що в рішенні комітету акцентується значний прогрес України в процесі реформ і наголошується на необхідності просування в цьому напрямку, особливо в питанні затвердження верховенства права в українському суспільстві.
Нагадаємо, раніше впровадження безвізового режиму між Євросоюзом та Україною підтримав комітет Європарламенту із закордонних справ.
Як повідомляв ONLINE.UA, комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоханнес Хан висловив упевненість в тому, що Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом до кінця 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?