Україна підписала важливу угоду - у Росії новий привід для злості
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна підписала важливу угоду - у Росії новий привід для злості

Україна підписала важливу угоду - у Росії новий привід для злості

Міністр оборони України Степан Полторак

і глава Пентагону Ештон Картер підписали угоду про співпрацю двох країн у військовій сфері.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства оборони США.


Угода спрямована на вдосконалення української армії, просування реформ в оборонній сфері України і посилення військово-технічного співробітництва між країнами.


Після зустрічі з українським колегою Картер назвав підписаний документ "дуже важливою угодою", яка допоможе подальшому розвитку можливостей України у захисті своєї території.


Зокрема, за домовленістю двох відомств, колишній командувач центрального командування Збройних сил США, відставний генерал Джон Абізайд займе пост старшого військового радника, який курирує сферу військового співробітництва з Україною.


"Абізайд забезпечить авторитетну консультацію міністра Полторака та інших українських чиновників з питання реформ, покликаних привести Збройні сили України у відповідність із західними принципами і стандартами, такими як посилення демократичного цивільного контролю над збройними силами, боротьба з корупцією, перехід до сумісної з НАТО структурі персоналу" , - йдеться у повідомленні.


Крім того, за даними Пентагону, угода про співпрацю буде спиратися на "міцні партнерські відносини" між США і Україною та сприяти підвищенню ефективності зусиль з надання допомоги Україні в сфері безпеки.


Варто додати, що звинувачення США і, зокрема, Пентагону у шкідництві Росії через допомогу українцям і нібито розпалювання війни в Україні є незмінним атрибутом російської пропаганди.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

посол України в США Валерій Чалий розповів про те, як американці примушують Росію до світу з українцями, а також пояснив значення розширених Вашингтоном санкцій проти Москви

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?