Екс-глава армії США особисто займеться Україною: стали відомі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-глава армії США особисто займеться Україною: стали відомі подробиці

Екс-глава армії США особисто займеться Україною: стали відомі подробиці
Джерело:  Укрінформ

У Пентагоні заявили, що колишній командувач американської армії, генерал у відставці Джон Абізаїд став радником з питань оборони для України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
Призначення провів глава міністерства оборони США Ештон Картер за результатами зустрічі міністрів оборони України і США в Лондоні.
"У відповідь на запит української сторони міністр Картер призначив генерала у відставці Джона Абізаїда, колишнього командувача Центральним командуванням ЗС США, старшим радником з питань оборони для України", - йдеться в офіційній заяві Пентагону.
Генерал Абізаїд надаватиме авторитетні поради українському військовому керівництву в контексті прагнень України реалізувати реформи, "спрямовані на приведення збройних сил до західних стандартів і принципів". Йдеться про посилення демократичного цивільного контролю над збройними силами, перехід до штатної структури, сумісної з НАТО, а також викорінення корупції.
Раніше повідомлялося, що російський винищувач СУ-27 здійснив "небезпечне і непрофесійне" перехоплення літака-розвідника США Р-8 над територією Чорного моря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?