Венеціанський кінофестиваль-2016: "Золотого лева" отримав легендарний француз
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Венеціанський кінофестиваль-2016: "Золотого лева" отримав легендарний француз

Венеціанський кінофестиваль-2016: "Золотого лева" отримав легендарний француз
Джерело:  online.ua

Французький актор Жан-Поль Бельмондо в рамках 73-ого Венеціанського міжнародного кінофестивалю став володарем почесної премії "Золотий лев" за внесок у світовий кінематограф.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на EFE.
Урочиста церемонія вручення нагороди відбулася сьогодні, після чого було здійснено показ кінострічки "Злодій" 1967 року, в якій Бельмондо зіграв головну роль.
Статуетку акторові вручила французька актриса Софі Марсо.
"Я ніколи не думаю про минуле. Вперед, вперед, вперед", - заявив 83-річний Жан-Поль.
Вперше актор приїхав на фестиваль у Венеції в 1965 році з фільмом «Божевільний П'єро» Жан-Люка Годара. Стрічку прийняли погано, але згодом вона була визнана класикою. Серед інших відомих робіт Бельмондо - картини «Зваж увесь ризик» (1960), «Чоловік, який мені подобається» (1969), «Борсаліно» (1970), «Страх над містом» (1975), «Улюбленець долі» (1988).
Відзначається, що отримана нагорода стала першою, яку він отримав від Венеціанського кінофестивалю.
Нагадаємо, в Італії, на острові Лідо, проходить Венеціанський 73-й міжнародний кінофестиваль, який також називають Монстра. Він триватиме до 10 вересня.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський актор, кінорежисер, сценарист і продюсер Мел Гібсон вразив публіку Венеціанського кінофестивалю змінами в зовнішності, зокрема густою бородою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?