Побоїще на будівництві в Києві: з'явилися нові подробиці, фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Побоїще на будівництві в Києві: з'явилися нові подробиці, фото і відео

Побоїще на будівництві в Києві: з'явилися нові подробиці, фото і відео
Джерело:  online.ua

У Києві  поблизу будівельного майданчика в Святошинському провулку, де 8 вересня з'явилися невідомі люди, сталися нові зіткнення, в результаті яких є постраждалі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112 Україна.
На місці працюють близько 100 представників Нацгвардії і Нацполіції. Також там знаходяться пожежні й машини швидкої допомоги. У зіткненнях є постраждалі. За парканом горять шини й летять димові шашки. У хід йдуть різні підручні засоби.
"Зараз бачимо протистояння між активістами та людьми, що знаходяться на території забудови. Намагаємося його легалізувати і припинити, щоб можна було нормально розібратися в ситуації. Є постраждалі, які зверталися за медичною допомогою", - заявив начальник київської патрульної поліції Юрій Зозуля в ефірі телеканалу.
За словами одного з учасників, поліція блокує вхід на будівництво протестуючим.
"Зараз поліція блокує нам вхід на будівництво, де сидять "тітушки", і блокують виїзд машин людей, які тут живуть. Зараз нас залишилося мало, тому що багато людей поранені й затримані. Нас місцеві жителі попросили приїхати сюди і допомогти їм. Ми хотіли потрапити на ту територію, щоб дати прохід людям забрати машини. В нас кидали камінням, відстрілювали з вогнепальної зброї. Стріляли "тітушки". Далі поліція відгородила нас від "тітушек". У мене мінімум 5 друзів, які отримали серйозні травми. Один в реанімації", - сказав активіст.
Також на місці події перебуває нардеп від БПП Олег Петренко, який заявив, що "є народ, носій влади, і відбувається традиційне беззаконня забудовників".
Крім того, крім місцевих жителів на будівництві присутні активісти "Азова", які повідомляють, що "тітушками" керує поліція.
"Прямо зараз на наших очах один з керівників поліції набрав когось із "тітушок" і дав наказ не кидати камінням, бо під стінами "його хлопці". Наказ в той же час був виконаний", - йдеться в повідомленні "Азова" в VK.



Нагадаємо, конфлікт між місцевими жителями й Київміськбудом почався ще 5 вересня. Як заявляли місцеві жителі й свідки, тітушки від забудовника захопили територію, яку місцеві використовували як парковку.  6 вересня конфлікт між місцевими жителями та Київміськбудом розгорівся з новою силою.
Також повідомлялося, що  на місці забудови в Святошинському районі Києва поліція затримала близько 30 осіб.











Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?