Безвізовий режим з ЄС: названі нові важливі дати
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим з ЄС: названі нові важливі дати

Безвізовий режим з ЄС: названі нові важливі дати
Джерело:  Укрінформ

Міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив сподівання, що  питання надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом  буде вирішене в жовтні-листопаді.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.
«Може, це буде жовтень, може початок листопада. Я дуже сподіваюся на це», - сказав Клімкін після зустрічі з міністром внутрішніх справ ФРН Томасом де Мезьєром в Німеччині.
Глава українського МЗС також повідомив, що вони з Мезьєром «дуже детально» обговорили питання й у ході бесіди було підтверджено позицію Німеччини про її послідовній підтримці України на шляху до безвізового режиму.
"Німеччина жодним чином не є перешкодою на шляху України до безввізу», - зазначив Клімкін.
Він нагадав, що зараз Європарламент має схвалити механізм реагування на загрози і «після цього шлях буде відкритий». Крім того, в ході візиту в Німеччину Клімкін зустрівся з президентом бундестагу Норбертом Ламмертом і групою депутатів правлячої коаліції.
«Мета зустрічі - дружнє спілкування з багатьма членами парламенту з метою донесення того, що важливо Україні, щоб підтримка була послідовною», - сказав міністр.
Раніше повідомлялося, що  проект рішення про скасування візових вимог для України підтримав комітет Європарламенту з правових питань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?