"Ядерний землетрус" в КНДР розбурхав світ
Категорія
Світ
Дата публікації

"Ядерний землетрус" в КНДР розбурхав світ

"Ядерний землетрус" в КНДР розбурхав світ
Джерело:  РІА Новини

У Північній Кореї  відбулося чергове випробування ядерної зброї, яке в світі спочатку прийняли за землетрус магнітудою 5,3 бала.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

РосЗМІ заявили, що вогнище сейсмічних коливань залягало на глибині нуль кілометрів і це міг бути вибух.

Те ж саме сказали і в Геологічної службі США.

"Якщо це дійсно вибух, інформаційний центр із землетрусів USGS не може визначити, який саме це вибух, ядерний або будь-якого іншого типу", - наголошується в повідомленні.

Як пізніше повідомили в AFP, Північна Корея відзвітувала про успішне ядерне випробування. Інформацію оприлюднили на північнокорейському телебаченні. Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) повідомило, що КНДР тепер здатна оснащувати ядерними боєголовками балістичні ракети.

Згідно з даними експертів, потужність бомби могла становити до 30 кілотонн.

Рада Безпеки ООН має намір провести позачергове засідання по КНДР в п'ятницю в другій половині дня.

Згідно з інформацією ЗМІ, з проханням до ООН провести засідання Ради Безпеки після проведеного Пхеньяном п'ятого ядерного випробування звернулися Південна Корея, Японія і США, які висловили стурбованість.

Раніше лідер КНДР Кім Чен Ин здивував світ жорстокої стратою своїх чиновників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?