Стало відомо, коли у Росії закінчиться "заначка" - західні ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, коли у Росії закінчиться "заначка" - західні ЗМІ

Стало відомо, коли у Росії закінчиться "заначка" - західні ЗМІ
Джерело:  Business Insider

До 2018 року Росія залишиться без грошей Резервного фонду, які вона використовує для підтримки свого національного бюджету, якщо ціни на нафту не виростуть найближчим часом, йдеться в звіті московської Вищої школи економіки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.
На думку аналітиків, яких цитує The Times, Росія палить свої золотовалютні резерви із загрозливою швидкістю, тому що один з секторів, які значною мірою сприяють її економіці - нафта - зараз переживає глобальну цінову кризу.
На цьому тижні Мінфін Росії повідомив, що резервний фонд, який призначений для покриття дефіциту державного бюджету країни, скоротився до 23 млрд фунтів стерлінгів ($30,6 млрд), з 67 мільярдів фунтів у 2014 році.
Відповідно до старих звітів The Wall Street Journal, для покриття витрат Росії потрібно, щоб ціна на нафту була на рівні $20 за барель. У той час як доповідь Вищої школи економіки не говорить про те, яка ціна на нафту потрібна Росії, рух цін на нафту протягом останніх двох років показує, що навіть при $50 за барель Росія несе значні фінансові втрати.
Ціни на нафту знизилися з більш ніж $100 за барель у червні 2014 року до $46 за барель. У якийсь момент в цьому році ціна на нафту наближалася до позначки $20 за барель. І хоча, здається, що ціна на нафту зараз постійно відновлюється - це не так. Ціни на нафту на превелику силу намагаються піднятися і підтримувати зростання вище $50 за барель:


Графік: Bloomberg

Ціни на нафту різко впали через надлишкову пропозицію на ринку.


Росія і Саудівська Аравія в числі найважливіших видобувачів нафти на планеті, а Саудівська Аравія при цьому є де-факто лідером ОПЕК - блоку нафтовидобувних країн. Росія, поряд з США, є одним з двох найбільших нафтовиків, що не входять в ОПЕК. Нафтова політика двох держав чинить глибокий вплив на ринки.


На засіданні ОПЕК в квітні, де обговорювалося питання заморожування виробництва, Саудівська Аравія відмовилася співпрацювати, якщо Іран не приєднається до цієї угоди. У підсумку зустріч закінчилася провалом.


Проте Росія і Саудівська Аравія починають працювати разом, зі зростаючою надією на вирішення масивного перенасичення в нафтовій промисловості.


Нагадаємо, раніше

російський політолог Дмитро Орєшкін в інтерв'ю ONLINE.UA розповів, що Кремль і вся Росія живуть казками

про те, що запорукою політичної ваги в світі є повний контроль над ринками збуту і природними багатствами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?