В Україні назвали речі, які влада вже не задушить
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні назвали речі, які влада вже не задушить

В Україні назвали речі, які влада вже не задушить
Джерело:  online.ua

Велика частина українського суспільства вже відмовилася від радянського мислення, звикла до думки про громадський контроль над державою, і задушити громадські рухи влада вже не зможе.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив громадський активіст і правозахисник Олексій Біда.
«Люди створюють організації, які займаються конкретними справами, вирішують суспільні проблеми. До війни ж часто людині неможливо було пояснити, для чого потрібна громадська організація. Їх асоціювали з політичними партіями. І, по суті, так це і було - кожна партія вважала своїм обов'язком відкрити "дочірню" громадську організацію. Або ж організацію створювали під європейські та американські гранти», - нагадав він.
У той же час, зараз, за ​​словами Біди, «переселенці відкривають організацію "під себе" і вирішують проблеми внутрішньо переміщених осіб».
«Я думаю, сьогодні в Україні сплеск суспільної свідомості, в будь-якому населеному пункті можна знайти активістів, які вирішують проблеми громади», - додав він.


Крім того, активіст висловив упевненість в тому, що «точка неповернення" вже пройдена, що задушити громадський рух просто нереально».
«Радянський менталітет, коли людина чогось чекала від держави - він вже зламався. Люди розуміють, що держава після навчання у виші не дасть їм роботу, не поставить в чергу на квартиру. Звичайно, люди зі старим мисленням ще залишилися, але у більшості працює ідея громадського контролю над державою. Людина, яка вдихнула свободи, зрозуміла, що від неї залежить майбутнє її дітей, вже в ярмо повернутися не зможе», - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UA: В Украине пройдена точка невозврата, советский менталитет сломался – волонтер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?