Муженко презирливо прокоментував "кримінальну справу" в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Муженко презирливо прокоментував "кримінальну справу" в Росії

Муженко презирливо прокоментував "кримінальну справу" в Росії
Джерело:  online.ua

Глава Генштабу Віктор Муженко відреагував на заяву Слідкому Росії про відкриття проти нього кримінального провадження.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter глави Генштабу.
"Собаки гавкають", а Україна і її Збройні Сили стають сильнішими. Служу українському народу!", - написав Муженко.
Нагадаємо, що слідком РФ "відкрив кримінальну справу за фактом геноциду національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх, які проживають на території самопроголошеної Донецької народної республіки". У ньому, крім Муженка, фігурують також міністр оборони Степан Полторак, колишній командир Сухопутних військ Анатолій Пушняков, чинний командир Сухопутних військ Сергій Попко, командувач Національною гвардією Юрій Аллеров.
"За даними слідства, з січня по серпень 2016 року всі вони віддавали злочинні накази підлеглим з числа військовослужбовців Збройних Сил України та Національної гвардії України на застосування важких видів озброєння, що має високі вражаючі властивості, для знищення об'єктів цивільної інфраструктури, населених пунктів самопроголошеної Донецької народної республіки, а також повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх", - йдеться в повідомленні СК РФ.
Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ГПУ повідомила про підозру в скоєнні особливо тяжких злочинів раднику президента Росії Володимира Путіна, міністру оборони РФ Сергію Шойгу і двом його заступникам, а також російським генералам вищого командного складу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?