Названо фільм, який поїде від України боротися за Оскар
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Названо фільм, який поїде від України боротися за Оскар

Названо фільм, який поїде від України боротися за Оскар
Джерело:  online.ua

Від України на премію "Оскар" претендуватиме документальна стрічка "Українські шерифи" режисера Романа Бондарчука.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держкіно.
Таке рішення прийняв Український оскарівський комітет.
"Український оскарівський комітет оголошує, що фільмом, який претендуватиме на премію Оскар в категорії "Кращий фільм іноземною мовою" від України обрано фільм "Українські шерифи" режисера Романа Бондарчука", - сказано в повідомленні.
Як зазначається, світова прем'єра фільму відбулася на престижному Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі IDFA, де стрічка отримала Спеціальний приз журі в головному конкурсі.
Фільм демонструвався на понад трьох десятках фестивалів по всьому світу в конкурсних і спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на найпрестижніших кінофорумах, здобуваючи призи та нагороди.
Нещодавно "Українські шерифи" отримали Гран-прі кінофестивалю Docs against Gravity в Польщі. Фільм був показаний в семи містах України (Київ, Харків, Дніпро, Львів, Маріуполь, Одеса, Херсон) в рамках прокату Міжнародного кінофестивалю документального кіно DOCUDAYS UA.
Тепер стрічку повинні включити в список національних номінантів Американської кіноакадемії. Потім журі з довгого списку сформує шорт-лист з дев'яти фільмів. В результаті сформується п'ятірка номінантів, серед яких визначать переможця в категорії "Кращий іноземний фільм".


До слова, в минулому році Україна не змогла висунути кандидата на здобуття премії, оскільки Американська кіноакадемія не встигла офіційно схвалити новий український оскарівський комітет.
Нагадаємо, 89-а церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення в галузі кінематографу відбудеться 26-го лютого 2017 року Лос-Анджелесі.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Італії, на острові Лідо, проходить Венеціанський 73-й міжнародний кінофестиваль, який також називають Монстра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?