Новий радник Полторака з США виявився прообразом кіногероя
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий радник Полторака з США виявився прообразом кіногероя

Новий радник Полторака з США виявився прообразом кіногероя
Джерело:  Голос Америки

Історія нового американського радника міністра оборони України Степана Полторака, генерала Армії США у відставці Джона Абізаїда, була увічнена у фільмі Клінта Іствуда "Перевал розбитих сердець" 1986-го року, присвяченому вторгненню США в Гренаду.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Голос Америки ».
Абізаїд, який на посаді особливого радника консультуватиме Полторака в питаннях зміцнення демократичного цивільного контролю над військовослужбовцями, боротьби з корупцією і реформ міністерства оборони, починав кар'єру в 504-му парашутно-десантному полку 82-ї аеромобільної дивізії США і особисто керував американською ротою спеціального призначення в ході вторгнення США в Гренаду в 1983 році.
Тоді Абізаїд зробив стрибок з парашутом на злітну смугу і віддав наказ одному зі спецназівців використовувати в якості танка бульдозер і направляти його на кубинських військових, щоб, рухаючись слідом за ним, дістатися до ворожої вогневої позиції.
Цей момент і інші подробиці військової операції, в якій брав участь Абізаїд, увійшли до фільму Клінта Іствуда.
Увічнений Іствудом маневр Абізаїда можна побачити, починаючи з 2 хвилини 17 секунди офіційного трейлера кінострічки.


Відзначимо, міністри оборони США і України Ештон Картер і Степан Полторак зустрілися в Лондоні 8 вересня, при цьому Картер заявив, що призначення Абізаїда радником в Україні не є сигналом того, що США планує допомогти Україні в наступальних операціях проти російських військ на Донбасі.
«Все триває в тому ж дусі» оборонної допомоги з боку Сполучених Штатів, заявив Картер.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі зраділи тому, що Пентагон призначив колишнього командувача американської армії, генерала у відставці Джона Абізаїда радником міністра оборони України Степана Полторака.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?