Вбивство в лікарні Києва: озвучений резонансний факт про злочинця
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство в лікарні Києва: озвучений резонансний факт про злочинця

Вбивство в лікарні Києва: озвучений резонансний факт про злочинця
Джерело:  interfax.com.ua

Убивство в лікарні в Шевченківському районі Києва

здійснив діючий військовослужбовець Збройних Сил України, який звільнився з місць позбавлення волі за так званим "законом Савченко".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «

Інтерфакс-Україна

».


Відзначимо, «законом Савченко» називають Закон «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання».


"Ця людина недавно звільнилася з місць позбавлення волі за "законом Савченко". У 2009 році він притягувався за шахрайство. Після цього він був заарештований за кілька розбоїв і був звільнений в 2015 році", - сказав перший заступник глави Національної поліції України Вадим Троян на брифінгу в Києві.


За словами Трояна, "закон Савченко" потрібно переглядати. "Тому що за цим законом, на даний час, вже звільнено понад 9 тис. зловмисників, з особливо важких і важких злочинів вже нами затримано понад 700 осіб, заарештовано понад 300 осіб. Ми очікуємо, що протягом двох років за "законом Савченко" звільниться 50 тис. чоловік, і це буде ціла армія", - сказав Троян.


При цьому начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко розповів, що особа вбивці була встановлена ​​за кілька днів, вранці 9 вересня він був затриманий в Житомирі.


"У нього було вилучено зброю. З цієї зброї було скоєно злочин чи ні - остаточні висновки дасть експертиза, але патрони, які були вилучені з цієї зброї, мали те ж маркування, що і гільзи, знайдені поруч з тілом убитого.


І є такий прикрий факт, що він є чинним військовослужбовцям ЗСУ, і, можливо, цей пістолет Макарова - штатна табельна зброя. Про цей факт вже повідомлена військова служба правопорядку, вони будуть розбиратися з цим", - сказав Крищенко.


Він також додав, що злочин було скоєно з метою заволодіння грошовими коштами, оскільки вбитий займався "тіньовими" валютно-обмінними операціями.


"Між ними була домовленість про обмін близько 10 тис. доларів. Злочинець забрав барсетку у вбитого, там була частина цієї суми, він вже встиг нею розпорядитися, а основна сума була в одязі вбитого", - сказав Крищенко.


Дії злочинця кваліфіковані за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), санкцією статті передбачено позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше в Деснянському районі міста Києва сталася стрілянина, в результаті якої двоє людей отримали поранення

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?