У Путіна позначили позицію щодо Донбасу: нова гучна заява
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна позначили позицію щодо Донбасу: нова гучна заява

У Путіна позначили позицію щодо Донбасу: нова гучна заява
Джерело:  online.ua

У Росії, президентом якої є Володимир Путін, наполягають на тому, що контроль над українсько-російським кордоном Київ повинен отримати тільки після виборів на Донбасі, про що заявив постійний представник Росії при Організації з безпеки і співпраці в Європі Олександр Лукашевич.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"Нагадаємо, що процес відновлення контролю Києва над ділянкою українсько-російського кордону може початися не раніше, ніж будуть проведені місцеві вибори в Донбасі", - заявив Лукашевич на засіданні Постійної ради ОБСЄ 9 вересня.
За його словами, згідно з текстом Мінських угод, відновлення повного контролю над державним кордоном з боку уряду України у всій зоні конфлікту має розпочатися в перший день після місцевих виборів.
"Неприйнятні спроби переінакшити Мінські домовленості, виставити додаткові умови для політичного процесу врегулювання, який включає не тільки питання виборів, а й амністію, звільнення утримуваних осіб, конституційну реформу (в Україні - Ред.)", - додав Лукашевич.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ході засідання 7 вересня в Мінську Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі сторони дійшли висновку про те, що режим припинення вогню, застосований з 1 вересня 2016 року, в цілому дотримується.
Також стало відомо, що бойовики так званої ДНР почали підготовку до місцевих "виборів" і запустили роботу 18 територіальних і 208 дільничних виборчих комісій по проведенню так званих "праймеріз".
Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін, який раніше зізнавався, що йому "доведеться спілкуватися" з президентом України Петром Порошенком, заявив, що поки не збирається зустрічатися з українським лідером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?