Молдова відповіла Придністров'ю щодо приєднання до Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова відповіла Придністров'ю щодо приєднання до Росії

Молдова відповіла Придністров'ю щодо приєднання до Росії

Уряд Молдови не визнає  декларацію Придністров'я  про намір увійти до складу Росії за результатами референдуму, проведеного 10 років тому, коли, за даними Тирасполя, 97% виборців висловилися за приєднання до РФ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Радіо Свобода ».


Молдавське урядове відомство, Бюро з питань реінтеграції, заявило 9 вересня, що референдум 2006 року був проведений неконституційним керівництвом сепаратистів і тому є незаконним. У Кремлі поки не коментують позицію Тирасполя.


Як повідомляв ONLINE.UA,  лідер невизнаної республіки Придністров'я Євген Шевчук підписав "указ про реалізацію підсумків республіканського референдуму від 17 вересня 2006 року про визнання незалежності Придністров'я з її подальшим приєднанням до Росії".


В "указі" зазначається, що "приведення правової системи Придністров'я у відповідність з федеральним законодавством Російської Федерації стає основним напрямком внутрішньої політики Придністровської Молдавської республіки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?