Керрі і Лавров прийшли до резонансної угоди по Сирії: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Керрі і Лавров прийшли до резонансної угоди по Сирії: з'явилися подробиці

Керрі і Лавров прийшли до резонансної угоди по Сирії: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

У Женеві завершилися чергові переговори щодо мирного врегулювання ситуації в Сирії між державним секретарем США Джоном Керрі та главою російського міністерства закордонних справ Сергієм Лавровим, які тривали понад 14 годин.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Сторони домовилися про режим повного припинення вогню з 12 вересня і закликали всі воюючі сторони приєднатися до цієї угоди.


Лавров запевнив США, що уряд Башара Асада - глави Сирії - готовий до дотримання перемир'я. Сторони також узгодили план, який, на їхню думку, дозволить скоротити насильство в Сирії і зменшити страждання мирного населення.


"Якщо план буде повністю імплементовано, він стане поворотним пунктом", - сказав Джон Керрі.


Йдеться про мінімум п'ять документів, якими буде врегульовано процес скоординованої боротьби з терористами і встановлення миру.


Зокрема, Росія і США почнуть боротьбу з бойовиками «Ісламської держави» і «Джебхат ан-Нусри» через сім днів після встановлення режиму припинення вогню.


Агентство також повідомляє, що протягом 14 годин переговорів Керрі і Лавров кілька разів йшли на перерву, а також проводили двосторонні зустрічі зі спеціальним представником генсека ООН Стеффані де Містури.


Нагадаємо,  в рамках переговорів на саміті G20 в Китаї президент США Барак Обама передав президенту Росії Володимиру Путіну свої остаточні пропозиції щодо конфлікту в Сирії.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?