Російський бойовий корабель втік від українських катерів: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Російський бойовий корабель втік від українських катерів: опубліковано відео

Російський бойовий корабель втік від українських катерів: опубліковано відео
Джерело:  Думська

У Чорному морі в районі острова Зміїний в українській економічній зоні 9 вересня був помічений російський сторожовий корабель "Смітливий", при цьому корабель РФ прогнали українські катери "Бердянськ" і "Аккерман".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на"Думская. net".


Дані катери поки не перебувають на озброєнні Військово-морських сил України і проходять ходові випробування в Чорному морі.


Інцидент зі "Смітливим" стався в цьому ж районі також 7 вересня, коли корабель української Державної прикордонної служби займався збором доказової бази за фактами агресії, захоплення об'єктів і майна України та незаконної промислової діяльності РФ в районах Голіцинського і Одеського газових родовищ.


При наближенні до вказаних родовищ кораблі і літак ЗС РФ в порушення загальновизнаних принципів, норм і правил міжнародного права здійснювали небезпечні маневри, які перешкоджали законним діям прикордонного корабля.


Крім того, на "Смітливому" навели артустановку на український прикордонний корабель. Після цього в район Зміїного направили кораблі ВМС України.



Як повідомляв ONLINE.UA, 8 вересня стало відомо, що  корабель української Морської охорони "Поділля" зустрів агресивну протидію з боку російських суден, які вторглися в виняткову морську економічну зону України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?