На звільненому Донбасі показали приклад українізації
Категорія
Україна
Дата публікації

На звільненому Донбасі показали приклад українізації

На звільненому Донбасі показали приклад українізації
Джерело:  online.ua

Російськомовна гімназія в Костянтинівці Донецької області, яка раніше перебувала під контролем бойовиків так званої ДНР, але була звільнена українською армією, перейшла на українську мову навчання.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт телеканалу «До ТеБе».


З пропозицією про перехід на українську мову навчання до батьків звернулася директор гімназії Галина Шередека.


Потім там провели батьківські збори у всіх класах, і батьки написали заяви про те, що згодні перейти на українську мову навчання. Адміністрація гімназії подала відповідний пакет документів в управління освіти.


Зараз для гімназії шукають україномовні підручники. Одну партію вже привезли зі Слов'янська - поділилися колеги, відзначає видання.


«Гімназія в Костянтинівці перейшла з російської на українську мову навчання! Знай наших!», - написав у Twitter користувач DNTSK.



Як повідомляв ONLINE.UA,  в Донецьку окупаційна адміністрація ДНР затвердила підручник української мови для перших і п'ятих класів загальноосвітніх шкіл.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?