РосЗМІ видали божевільний фейк про братів-ворогів на Донбасі: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

РосЗМІ видали божевільний фейк про братів-ворогів на Донбасі: з'явилося відео

РосЗМІ видали божевільний фейк про братів-ворогів на Донбасі: з'явилося відео
Джерело:  censor.net.ua

Російський пропагандистський телеканал Life News зняв фейковий сюжет про бойовика так званої ДНР, брат якого нібито виявився по іншу сторону фронту - в рядах Збройних сил України - і загинув.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Цензор.НЕТ.


"Боєць ополчення "ДНР" з позивним "Поет" воює з найперших днів. Його рідний брат був примусово призваний на службу в ЗСУ в кінці 2014 року, після чого зв'язок з ним обірвався. Чоловіки воювали під Горлівкою. Щоб не стріляти один в одного , вони зідзвонювалися по телефону і намагалися не потрапляти на бойове чергування в один і той же час", - сказано в сюжеті Life.


"Їхав додому. Доїхав до Майорського блокпоста. Чотири доби тримали там. Спочатку били: думали, що я з цієї території (з території, контрольованої так званою ДНР - Ред.). Потім почався обстріл, під яким я пішов сюди і знайшов таксистів в Нікітовці. Вони проводили до військової частини. Прийшов і кажу: "Пустіть переночувати, дайте поїсти. Я голодний, холодний. Хочу у вас воювати залишитися". Тоді мене перевірили і дозволили залишитися", - розповів бойовик в сюжеті.


За словами бойовика, він нібито не хотів їхати на територію України, тому що там орудував батальйон "Спокута", "спонсорований громадським діячем і видатним політиком України Ольгою Богомольською".


"Ось вони пацанів там женуть на забій. Просто на забій. Для них роблять загороджувальні загони. З одного боку "Правий сектор", з іншого - айдарівці. А цих хлоп'ят кидають в бій як розмінну монету", - заявив бойовик.


При цьому, за його словами, у бойовика нібито є рідний брат Сергій, який намагався сховатися від мобілізації в Україні.


"Він не хотів воювати, у нього троє дітей. Сам Сергій з Луганщини. Його зловили на румунському кордоні, привезли до Чернівців, в СБУ, де два місяці просто били. Їх там таких сотні. Потім показали папірець і сказали: "Або ти на 10 років сідаєш за зраду батьківщини, або йдеш на рік в Нацгвардію". У нього просто не було вибору, тому що відсидка була б в спеціальних в'язницях для зрадників", - сказав бойовик на камеру.


"Спочатку ми з ним відстрілювалися на відстані 800 метрів. Ми стояли під Жованкой (північна околиця Горлівки, Микитівський район. - Ред.), а вони там трохи далі. Потім вони ближче підійшли до нас: 150 метрів один від одного були з братом. зідзвонювалися. Потім у них пройшла ротація, їх перевели на "Спартак" (околиця Донецька - Ред). і ось 18 жовтня мені мама подзвонила і каже: "Дім, сказали забрати тіло Сергія", - розповів бойовик.




За його словами, він пропонував братові здатися, обіцяв, що його приймуть. "На це він мені відповідав: "Братан, якби ми могли вийти до вас здатися, ми б це зробили. У нас тут загороджувальні батальйони стоять з грузинськими найманцями".


«Я вам чесно скажу: якщо сьогодні закінчиться війна, завтра я покладу автомат і післязавтра вже буду стояти на приймання в шахту. Я хочу назад, я хочу працювати. Мені це все взагалі не потрібно", - заявив бойовик «журналістам» телеканалу Life News.



Як повідомляв ONLINE.UA,  українські хакери групи "Схід Вендетта", які знаходяться в окупованому Луганську, видалили головний пропагандистський Youtube-канал бойовиків так званої ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?