На Донбасі впіймали бойовика-нациста з Москви: опубліковано фото
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі впіймали бойовика-нациста з Москви: опубліковано фото

На Донбасі впіймали бойовика-нациста з Москви: опубліковано фото

Військовослужбовці Збройних сил України затримали поблизу Торецька Донецької області бойовика у військовій формі зразка Збройних сил РФ, який виявився жителем Москви, причетний до націоналістичних угруповань.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіціі в Донецькій області.
"Поліцією спільно з СБУ притягується до кримінальної відповідальності 35-річний громадянин РФ, житель м. Москва, який був затриманий військовослужбовцями ЗСУ поблизу Торецька. Бойовик був у військовій формі зразка Збройних сил РФ і мав з собою дві осколкові гранати. Найманець входив у ворожі ДРГ і брав участь у захопленні Дебальцеве. В ході контррозвідувальних заходів правоохоронці з'ясували, що бойовик вступив в незаконні збройні формування так званої ДНР на початку 2015 року. Вирішальну роль зіграла пропаганда, яку транслювали в російських ЗМІ. Залишивши вдома молоду дружину, чоловік поїхав вбивати людей в Донецьку область", - йдеться в повідомленні.
У відомстві повідомили, що бойовик проходив військову службу в Чечні, де був розвідником і, крім того, має за плечима 10 років досвіду роботи в московському карному розшуку, звідки звільнився у званні капітана поліції. Росіянин причетний до націоналістичних угруповань, є активним учасником футбольного руху «ультрас». Останні роки працював в бюджетній установі, тому «захищати» «руський мир» в чужу країну його потягнула не стільки ідея, нав'язана режимом, скільки жага наживи.
Встановлено, що «відпускник» брав участь в бойових діях на території м.Дебальцеве і м.Горлівка Донецької області. Захопивши Дебальцеве, в лютому 2015 року найманець оселився в приватному будинку в центрі міста. Командиром бригади, де «служив» найманець, був полковник з РФ, також громадянами «братської держави» опинилися і командир батальйону, і його заступник. У листопаді 2015 року бойовик був передислокований у Горлівку, воював на передових позиціях в районі Широкої Балки, звідки обстрілював мирних жителів Торецька і передмість.
8 вересня 2016 року найманець, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп'яніння, вийшов до позицій ЗСУ і був затриманий військовослужбовцями. В результаті першочергових слідчо-оперативних заходів поліцейськими отримані дані, що підтверджують особу затриманого, а також адресу проживання: м Москва.
Під час обшуку затриманого в нього виявлено та вилучено дві бойові гранати Ф-1. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 260 «Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань» і ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Найманцеві загрожує до 15 років позбавлення волі.
Раніше повідомлялося, що  податкова міліція спільно зі Службою безпеки України за підтримки штабу антитерористичної операції перекрила найбільший канал поставок продовольства на окуповані території Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?