Українець помер в російській колонії: з'явилися шокуючі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Українець помер в російській колонії: з'явилися шокуючі деталі

Українець помер в російській колонії: з'явилися шокуючі деталі

Експерт Регіонального центру прав людини, адвокат Роман Мартиновський розповів, як в російській колонії помер громадянин України через те, що йому не надавали необхідну медичну допомогу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.


Хворого на гепатит і туберкульоз ув'язненого перевели з виправної установи Криму в російську колонію, де йому два роки відмовляли в медичній допомозі. "Ми встигли від імені померлого звернутися до Європейського суду з прав людини з проханням вжити термінових заходів відповідно до правила 39 Регламенту суду і суд врешті-решт витребував необхідну інформацію від уряду РФ, але, на жаль, влада Росії не вжила жодних заходів для забезпечення невідкладного лікування і вчора (8 вересня, - ред.) укладений помер", - сказав Мартиновський.


Він додав, що вранці 9 вересня інші ув'язнені відмовлялися від ранкової перевірки в знак протесту щодо умов відбування покарання і ненадання належної медичної допомоги.


Мартиновський також заявив, що адміністрація виправних установ в Росії як правило забороняє засудженим тримати медичні документи при собі, мотивуючи це умовами конфіденційності: "Але це суперечить пункту 64 Стамбульського протоколу, який закріплює принципи ефективного розслідування і документування тортур та іншого жорстокого поводження. Відсутність таких документів в ув'язнених ускладнює можливість захисту їх прав".


За його словами, без цих документів людина не може довести, що у неї є якісь захворювання і який у неї стан здоров'я. Він додав, що вже подані необхідні заяви до компетентних органів України про перевезення тіла померлого на територію України. Ім'я померлого не розголошується, оскільки його рідні поки не надали на це дозвіл.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в РФ екс-директора українського заводу "Знамя" 73-річного Юрія Солошенко засудили до шести років колонії суворого режиму за шпигунство на користь України.


14 червня 2016 року Юрій Солошенко після обміну повернувся в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?