У МЗС пояснили, чому росіяни не зможуть голосувати в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС пояснили, чому росіяни не зможуть голосувати в Україні

У МЗС пояснили, чому росіяни не зможуть голосувати в Україні

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін пояснив, що  проведення російських виборів на території України неможливо, оскільки вони не є легітимними.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".


"Якщо вибори в РФ проходять по федеральних округах, до якого РФ - всупереч міжнародному праву і законам України - включає Крим, то я вважаю, що такі вибори нелегітимні, а тому - юридично і політично нікчемні", - заявив міністр.


"Відповідно до Віденської конвенції, диппредставництва повинні поважати законодавство країни перебування.

За Конституцією України Крим є невід'ємною частиною України, і тому проведення виборів в окрузі, що включає Крим, відповідно до українського законодавства не допускається. У тому числі - в дипломатичних установах РФ", - додав Клімкін.


Глава МЗС зазначив, що Україна повідомила про це Росії дипломатичною нотою з детальним юридичним поясненням. Він не пояснив, яким чином українська сторона планує контролювати виконання даного розпорядження, але визнав, що мова йде про заборону голосування громадянам, які не є дипломатами. У той же час, український уряд не має інструментів, які могли б запобігти голосуванню персоналу дипломатичних установ РФ.


Відзначимо, вибори в Держдуму РФ пройдуть 18 вересня. Російська сторона планує вперше провести "вибори" на території окупованого Криму.


Як повідомляв ONLINE.UA, глава комітету російської Держдуми з конституційного законодавства і держбудівництва  Володимир Плігін назвав таке рішення української влади "не відповідаючим міжнародній практиці".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?