Сепаратизм в Україні: названі розпалювання на підконтрольному Києву Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Сепаратизм в Україні: названі розпалювання на підконтрольному Києву Донбасі

Сепаратизм в Україні: названі розпалювання на підконтрольному Києву Донбасі
Джерело:  online.ua

Сепаратистські настрої мешканців Донбасу багато в чому підігріваються відсутністю роботи, викривленим уявленням українську владу та діями місцевої влади, яка часто представлена людьми з Опозиційного блоку.

Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів громадський активіст з Лисичанська, що на Луганщині, Олександр Кобзар.

За його словами, негатив місцевих мешканців щодо України «зумовлений "битовухою": відсутністю роботи, викривленим уявленням про владу — тим більше, її тримає у нас Опозиційний блок».

«Це в його інтересах — робити суспільство поздрібненим, влаштовувати протистояння. Якщо скласти події к квадратиків в паззл, ми розуміємо, що часто влаштовуються провокації. Від міської влади ми чуємо як "Слава Україні!", так і "Діди воювали! Фашистів перемогли!" (місто фактично знаходиться під контролем депутата від Опоблока Сергія Дунаєва, який, серед іншого, називав тих, хто воює за бойовиків ЛНР, "героями", — ONLINE.UA)» - розповів він.

Крім того, активіст підкреслив, що в дії центральної влади на Донбасі люди відчувають доволі слабко.

«Це у всьому проявляється. У Палаці культури "Діамант" директором поставили депутатшу з Опозиційного блока — а в неї навіть немає вищої освіти. Молодь - без діла. Їй промивають мізки. У нас можна дивитись телебачення ЛНР, слухати три сепаратистські радіостанції», — перерахував він.



За словами Кобзаря, такі обставини вже дають свої результати: «Молодь починає вірити у всі ці російські казки. Вже були випадки: молодь об'єднується в групки і робить зле — зриває українські прапори, пише на парканах "ЛНР". СБУ цю групу нещодавно усунула».

«Дуже складно пояснити характер людей, які заявляють, що вони проти України, в їхніх думках, вчинках немає ніякої логіки — якийсь вінегрет в голові. Але, тим не менше, у Лисичанську таких людей дуже багато, і вони інертні — на кухнях про це говорять», - додав він.

Більше читайте у статті на ONLINE.UA: Біля "кордону" ЛНР слабко відчувається влада Києва, а люди вірять у казки сепаратистів – очевидець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?