Порошенко розповів потужну історію про війну та нагородив танкістів
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів потужну історію про війну та нагородив танкістів

Порошенко розповів потужну історію про війну та нагородив танкістів

Президент України Петро Порошенко

 з нагоди Дня танкіста підписав указ про нагородження воїнів, які відзначились під час боїв на Донбасі і розповів вражаючу історію про подвиг танкіста під час боїв під Донецьком.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook голови держави.

«Підписав Указ про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» капітану Олександру Лавренку посмертно», — написав президент.

Також Порошенко додав, що під час бою за селище Піски 21 липня 2014 року екіпаж танку під командуванням Лавренка брав участь у захопленні опорного пункту бойовиків поблизу Донецького аеропорту.

«Коли надійшла інформація про початок контратаки терористів, Олександр Лавренко без коливань одним із перших висунувся на імовірний рубіж, відірвавшись далеко вперед від інших танків роти», — розповів голова держави.



Олександр Лавренко. Фото: Facebook Петра Порошенка


Він підкреслив, що бойовики розпочали вести шквальний вогонь по українському танку з гранатометів, кулеметів та автоматів.

«Ухиляючись від вразливого вогню, машина потрапила на потужний фугас. Капітан отримав важкі поранення, однак не здався ворогу та не допустив захоплення ним бойової машини. Олександр Лавренко підірвався в танку разом з екіпажем. Ціною власного життя екіпаж зірвав контратаку терористів на щойно зайняті позиції українських військових. Герої не вмирають!» — написав голова держави.

Крім того, на офіційному сайті президента було опубліковано указ про нагородження воїнів-танкістів, які проявили особисту мужність та високий професіоналізм у захисті державного суверенітету і територіальної цілістності України.

Орденами були нагороджені 27 українських воїнів, а медалі за «За військову службу Україні» і «Захиснику Вітчизни» були відзначені чотири бійця.


Як повідомляв ONLINE.UA, в  напередодні Дня танкіста відомий фотограф Дмитро Муравський опублікував підбірку вражаючих фото про українських танкістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?