У Росії помер знаменитий мультиплікатор
Категорія
Культура
Дата публікації

У Росії помер знаменитий мультиплікатор

У Росії помер знаменитий мультиплікатор
Джерело:  online.ua

У столиці Росії Москві на 75 році життя помер режисер-мультиплікатор, автор відомого мультфільму «Жив-був пес» Едуард Назаров.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


Про смерть мультиплікатора стало відомо з повідомлення прес-служби міжнародного фестивалю «Крок», президентом якого він був.


Назаров давно хворів і мав проблеми з судинами. Час і місце похорону уточнюються.


Едуард Назаров народився 23 листопада 1941 року в Москві, закінчив Строгановське художньо-промислове училище. Назаров в якості режисера, художника-постановника та сценариста зняв мультфільм «Жив-був пес» (1982 рік).


Також серед його режисерських робіт - «Подорож мурахи» (1983 рік), «Про Сидорова Вову» (1985 рік). Як художник-постановник зняв, зокрема, кілька мультфільмів про Вінні-Пуха: «Вінні-Пух» (1969 рік), «Вінні-Пух іде в гості» (1971 рік), «Вінні-Пух і день турбот» (1972 рік).


З 1991 року був президентом міжнародного фестивалю мультиплікаційних фільмів «Крок». У 2007 році також зайняв пост художнього директора студії «Пілот». Був заохочений званням народного артиста Російської Федерації.



Як повідомляв ONLINE.UA,  в кінці серпня в США у віці 83 років помер голлівудський актор Джером Сілберман, відомий під псевдонімом Джин Уайлдер (Gene Wilder).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?