Розвідка розкрила нові докази вторгнення Росії в Україну і показала фото
Категорія
Події
Дата публікації

Розвідка розкрила нові докази вторгнення Росії в Україну і показала фото

Розвідка розкрила нові докази вторгнення Росії в Україну і показала фото
Джерело:  online.ua

У розвідувальному управлінні Міністерства оборони розповіли про показання росіянина, що здався українським військам, який підтвердив присутність тільки кадрових російських військових  в окупованій Горлівці Донецької області.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку в Facebook Головного управління розвідки Міністерства оборони України.


«З огляду на втрату мотивації подальшої участі у збройній агресії Росії проти України, а також реальну загрозу понести кримінальну відповідальність за участь у злочинній авантюрі Кремля, зростає кількість випадків здачі в полон силам АТО російських військовослужбовців, які надають максимальне сприяння в розкритті військових злочинів військово-політичного керівництва РФ на тимчасово окупованих територіях сходу України», - сказано в повідомленні.


У ГУР Міноборони також повідомляють, що 10 вересня 2016 року військовослужбовець «розвідувальної роти 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ВС РФ громадянин Росії Сидоров Денис Володимирович ..., який здався в полон силам АТО 9 вересня в районі н.п. Широка Балка, надав інформацію про діяльність кадрових російських військовослужбовців, а також штатних підрозділів ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях Донбасу».


Так, Сидоров вказав, що на командних посадах в 3 окремій мотострілковій бригаді знаходяться тільки кадрові офіцери ЗС РФ, повідомляють в Міноборони.


Він також надав інформацію про те, що в середині серпня 2016 року на посаду командира 3 омсбр призначений новий офіцер ЗС РФ, але йому переданий старий позивний командира бригади "Брест".


«В ході проведеного впізнання за наданими фотографіями підтвердив, що на посаду командира 3 омсбр в серпні ц.р. прибув полковник ЗС РФ Бердников Олексій Миколайович, який змінив на цій посаді генерал-майора Тимофєєва Ігоря Борисовича і приїхав з Приморського краю, де командував мотострілецької бригадою», - сказано в повідомленні Міноборони.


Як встановлено ГУР МО України, з серпня 2014 по серпень 2016 року, полковник Бердников проходив службу на посаді командира 60 окремої мотострілкової бригади (військова частина 16871, Сибирцево, Монастирище-2, Приморський край) 5 Армії (Уссурійськ) Східного військового округу (Хабаровськ) Збройних Сил Росії.


Також Сидоров повідомив, що «останнім часом до командира 3 омсбр полковника ВС РФ Олексію Берднікова в Горлівку часто приїжджають російські офіцери штатного підрозділу протиповітряної оборони ЗС РФ і дізнався за наданими фотографіями офіцерів 60 окремої мотострілкової бригади 5 Армії Східного військового округу ЗС РФ».


У ГУР Міноборони призводять посади і прізвища росіян: начальник протиповітряної оборони-начальник відділення ППО штабу 60 омсбр підполковник Тупіченко Сергій Олександрович; командир зенітно-ракетного дивізіону 60 омсбр майор Корчинський Юрій Володимирович, начальник штабу-заступник командира зенітно-ракетного дивізіону 60 омсбр майор Кірєєв Олексій Євгенович.



Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше в Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що російські військові за участю пропагандистських ЗМІ підготували постановочні обстріли передових позицій бойовиків на Донбасі, маючи намір звинуватити в цьому Збройні сили України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?