У Південній Кореї розкрили план повного знищення КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

У Південній Кореї розкрили план повного знищення КНДР

У Південній Кореї розкрили план повного знищення КНДР
Джерело:  online.ua

Південна Корея розробила план попереджувального удару по столиці  Північної Кореї  Пхеньяну, в разі появи ознак підготовки ядерної атаки з боку КНДР.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Yonhap.


Таку інформацію надало агентству джерело в південнокорейському міністерстві оборони.


"Кожен район Пхеньяна, особливо ті, де сховається північнокорейське керівництво, буде повністю знищений балістичними ракетами і осколково-фугасними снарядами, ледь Північ покаже найменшу ознаку готовності до застосування ядерної зброї. Іншими словами, столиця КНДР буде перетворена на попіл і стерта з карти", - заявило джерело.


За його словами, для цих цілей Сеул, за відсутності власної ядерної зброї, може задіяти бойові ракети класу "Земля-Земля" дальністю 300, 500 і 1000 км.


Джерело також заявило, що концепція випереджального удару під кодовою назвою "Покарання та відплата" розроблена в міноборони і буде внесена до Національних зборів Південної Кореї.


Її розробка, за даними агентства, стала відповіддю на  чергові ядерні випробування КНДР, які викликали землетрус магнітудою 5,3.  Влада КНДР тоді поінформувала, що країна тепер здатна оснащувати ядерними боєголовками балістичні ракети.


Пхеньян також випробував ядерну зброю в 2006, 2009 і 2013 роках.


Відзначимо, що в 2016 році військова активність КНДР помітно посилилася.


Як повідомляв ONLINE.UA, на початку вересня  Північна Корея запустила три балістичні ракети в бік Японського моря. Японія в зв'язку з цим заявила протест КНДР.


В кінці червня Північна Корея  провела запуск двох балістичних ракет в Японське море, в зв'язку з цим Південна Корея скликала екстрену нараду Ради національної безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?