Українцям пояснили, чому падає гривня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям пояснили, чому падає гривня

Українцям пояснили, чому падає гривня
Джерело:  apostrophe.ua

Нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка", екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник пояснив, що при падінні гривні стримування не допомагають, і необхідно проводити інтервенціі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю "Апострофу".


Колишній глава Мінфіну, коментуючи роботу Нацбанку, зазначив, що є чимало запитань до курсової політики, як в попередні два роки, так і зараз. "За підрахунками за останні два тижні, гривня девальвувала на 6%. Це значна девальвація", - підкреслив він.


"Я не закликаю Нацбанк тримати курс. Якщо є передумови до девальвації, стримування не допомагають. Але варто уникати різких коливань. Адже резерви НБУ- $14 млрд, на порозі кредит МВФ та інші кошти. Потрібно проводити правильну політику інтервенцій", - пояснив Пинзеник.


Як повідомляв ONLINE.UA, глава департаменту монетарної політики і економічного аналізу НБУ  Сергій Ніколайчук заявив, що зміни в курсі гривні не виходять за розумні межі і узгоджуються з інфляційними цілями Нацбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?