Бойовики ДНР знову "побачили" на Донбасі американців: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР знову "побачили" на Донбасі американців: з'явилися подробиці

Бойовики ДНР знову "побачили" на Донбасі американців: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук розповів, що бойовики так званої ДНР поширюють інформацію про нібито перекидання на Донбас Збройних сил США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа.
Тимчук пояснив, що для інформаційного прикриття використання артилерії 122 мм в угрупованні ДНР різко посилили звинувачення на адресу ЗСУ щодо нібито використання і перекидання Києвом до лінії фронту ствольної артилерії аж до калібру 203 мм.
"За версією керівництва ОК «Донецьк» («1-й АК ДНР»), одночасно з артилерійськими обстрілами «будинків мирних громадян» на ряді ділянок, сили АТО ведуть активне перекидання до лінії фронту самохідної і буксованої артилерії. Нібито в посилення підрозділам морської піхоти ВМС ЗС України на приморському (Маріупольському) напрямку перекинуті 203-мм самохідні гармати 2С7 «Піон» (демонструвалися на параді в Києві 24 серпня 2016 року, що, ймовірно, і збудило керівництво ДНР), підрозділи 152-мм САУ «Акація» і 122 -мм САУ «Гвоздика»", - йдеться в повідомленні.
"Також «військова розвідка ДНР» повідомляє про перекидання Києвом в зону АТО (район н.п. Курахівка на захід від Донецька) американського артилерійського підрозділу - нібито на перекинутих САУ є написи «USA» та символіка армії США (тип САУ не вказується)", - додав нардеп.
Відзначимо, що звинувачення США в участі у військовому конфлікті на Донбасі і залученні приватних військових компаній є поширеним пропагандистським прийомом проросійських бойовиків і росіян.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Міноборони Ештон Картер заявив, що гібридна війна на Донбасі проти України закінчиться принизливою поразкою Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?