В Україні пояснили, чому вона не оголошує війну Росії: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні пояснили, чому вона не оголошує війну Росії: опубліковано відео

В Україні пояснили, чому вона не оголошує війну Росії: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Україна не оголошує офіційно війну Росії, оскільки це може обернутися серйозними економічними і військовими проблемами.
Про це економіст Борис Кушнірук розповів в відеоблозі на ONLINE.UA, коментуючи заклики, які періодично з'являються в суспільстві, відмовитися від формулювання "Антитерористична операція" і оголосити війну офіційно.
"По-перше, очевидно, що, якщо це війна, тоді вся економіка повинна працювати в режимі війни. Зрозуміло, що в цьому випадку не можна говорити про надходження інвестицій в Україну. Ну хто інвестує в економіку (внутрішній інвестор або зовнішній) в момент, коли у вас впроваджений воєнний стан? Згідно із законодавством, при воєнному стані можна прийти на будь-яке підприємство і просто реквізувати для потреб армії продукцію, товари, машини. Сподобалося. Жоден інвестор в таких умовах точно не буде інвестувати", - підкреслив економіст.
"По-друге, що ми збираємося робити далі? Ми хочемо за допомогою військової техніки звільнити Донбас? На жаль, ми не зможемо. Тому і сил у нас значно менше, ніж Росія може вкидати туди. Я вже не кажу, що при нагоді Росія може завдати удар не на Донбасі, а в Харківській області або по інших областях України", - продовжив він.
"Я також не кажу, що в цьому випадку і питання біженців з території України. Тому що якщо на території України йде війна, ви не можете не пускати біженців в Європу. Отже, наші партнери точно не зацікавлені в тому, щоб ми оголошували воєнний стан і взагалі радикалізували ситуацію", - зазначив Кушнірук.



Повний текст відеоблога читайте на ONLINE.UA: Военное положение в Украине: чем это грозит.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?